CONTACT

Biopharm Kortenberg
Stationsstraat 8
3070 Kortenberg

02 759 64 27

BTW/Ond.nr. BE0438547292 - APB 245601

OPENINGSUREN

Maandag - vrijdag 8:30u - 12.30u 13.30u - 18.30u
Zaterdag 9.00u - 12.30u
Zondag Gesloten

APOTHEEK Kortenberg

Apotheker Ann Van de Casteele:"Wij werken hier met ons team van zes mensen samen om ervoor te zorgen dat onze apotheek een centraal zorgcentrum is waar je met alle vragen over je gezondheid en jouw persoonlijke verzorging – en die van je kinderen, of je ouders, of iemand waarvoor jij zorg draagt – terecht kan.

Bij ons komen alle puzzelstukjes samen: we luisteren naar je, zoeken een antwoord op al je grote en kleine vragen. We kennen je persoonlijke en medische geschiedenis. Uiteraard stellen we geen diagnose, maar we kunnen je wel doorverwijzen. Ben je chronisch patiënt, dan is het bijvoorbeeld ook zinvol om één of twee keer per jaar even een afspraak te maken om je historiek te checken en je medicatieschema op te volgen. Zijn er interacties tussen je medicijnen? Zorgt je medicatie bijvoorbeeld voor tekorten aan bepaalde stoffen, die dan weer tot kwaaltjes kunnen leiden? Wat kan je dan doen met voedingssupplementen?

Ook als je gewoon even binnenspringt voor babyvoeding, spulletjes voor persoonlijke verzorging, pleisters of een tekentangetje of wat dan ook, staan we je graag bij met onze kennis en ons advies. Ons team heeft één missie: ervoor zorgen dat de mensen in en rond Kortenberg zo vitaal en gezond mogelijk hun leven kunnen leiden. "

We staan je graag bij
met onze kennis en ons advies

Ben je chronisch patiënt,
dan is het bijvoorbeeld zinvol
om één of twee keer per jaar een
afspraak te maken om je
historiek te checken

DEZE MEDEWERKERS STAAN VOOR JE KLAAR

"De toekomst van de apotheek is iets wat me erg bezighoudt. In deze turbulente tijden verandert er veel. Ik ben ervan overtuigd dat wij als apothekers daarin een belangrijke rol hebben. Wij zijn de enige zorgverlener die de hele geschiedenis, het hele plaatje van de patiënt kent, voor zowel voorgeschreven medicatie als alle vrije geneesmiddelen, voedingssupplementen, cosmetica... Dat is niet het enige: apothekers spelen een sleutelrol in de zorg omdat ze zo laagdrempelig zijn. Er moet geen afspraak gemaakt worden, mensen kunnen kosteloos voor (medisch) advies langskomen, we kennen hun persoonlijke situatie en familieaangelegenheden. We kunnen zorg en advies op maat geven voor eenieder die het nodig heeft. Onze rol daarin is uniek. Als apotheker ben je dé vertrouwenspersoon van de mensen. En dat vertrouwen in ons, dat maakt het verschil."

"Ik wou altijd al een job waarin het contact met mensen centraal staat. En ik had veel interesse voor fytotherapie – geneesmiddelen op basis van planten en kruiden – en galenica, de wetenschap die zich bezighoudt met de werkwijze bij het maken van geneesmiddelen. Hoe moet een middel met die scheikundige samenstelling toegediend worden? Hoe moet het bewaard worden? Kunnen we het zo maken dat het gemakkelijker te hanteren is? Kunnen er geen interacties optreden tussen het medicijn en de gebruikte hulpstoffen? Die kennis komt me van pas in de adviezen en de hulp aan de mensen die in de apotheek komen. In onze apotheek is service naar onze mensen toe echt belangrijk. We geven zorgadviezen en uitleg, leveren medicatie aan huis, beheren medicatieschema’s, we leveren bereidingen af, we doen actief ons best om interacties op te sporen en te voorkomen... We verwijzen mensen ook door naar de juiste gezondheidsprofessional als dat nodig is. Onze gepersonaliseerde begeleiding is belangrijk voor de therapietrouw; die extra ondersteuning maakt echt verschil. Daar doe je het voor."

"Mijn mama had een apotheek, ik ben er dus mee opgegroeid. De combinatie van het wetenschappelijke element, zorg en gezondheid en de commerciële aspecten boeien me. Ik vind het elke dag een uitdaging om mensen te kunnen helpen en zoveel mogelijk problemen op te lossen. Ik heb een brein dat gericht is op problem solving thinking en daar probeer ik zoveel mogelijk gebruik van te maken in de apotheek. Ik leer nog alle dagen bij, de wetenschappelijke kant is zo boeiend. Ik vind het heel fijn dat er een zorgkant is aan mijn beroep, omdat zorgen in mijn aard ligt. Ik wil graag steeds de beste oplossing vinden voor elk individueel probleem om elke klant of patiënt echt te kunnen helpen."

"Ik was altijd al geïnteresseerd in wetenschappen. Na mijn opleiding tot laborant ben ik ook nog farmacie gaan studeren, omdat ik graag contact wou hebben met patiënten. De combinatie van dat sociale aspect met het wetenschappelijke facet van mijn job vind ik erg fijn. Biopharm in Kortenberg is een grote apotheek, met een erg ruim aanbod in parafarmacie. Dat vinden we belangrijk: ook dat hoort bij het welzijn van onze patiënten, alles rond hun dagelijkse verzorging. Het vult het zorgaspect ook aan, wat ons advies compleet maakt. Door bijscholingen kunnen we onze kennis hierover continu bijschaven. Je merkt dat de zorg in dit beroep steeds verder uitbreidt: ook het maken en opvolgen van medicatieschema’s of het leveren van medicatie aan huis komt erbij. En wij krijgen er straks nog meer taken bij, zoals het begeleiden van diabetespatiënten. Een luisterend oor is een belangrijk deel van onze job, maar ook advies geven en doorsturen naar een arts wanneer nodig... Dat is intensief, maar geeft ongelooflijk veel voldoening."

"Ik heb er al heel wat jaren opzitten en ben nog altijd blij met mijn beroepskeuze: het werk is heel afwisselend. Magistrale bereidingen maken, klanten bedienen, uitpakken, sorteren... Door meer digitalisering, administratie en nieuwe wetgeving wordt alles wel steeds complexer. Gelukkig hebben we een goed team, met allemaal sterke collega’s. Mensen doen graag een babbeltje en luchten geregeld hun hart eens bij ons. Logisch: we zijn laagdrempelig. Met vragen kunnen ze sneller bij ons terecht, voor kleine problemen ga je niet zo snel naar de dokter. Wij proberen zo goed mogelijk advies te geven, ook bij de producten die we afleveren. We zoeken om hen een zo goed mogelijke oplossing aan te bieden en verwijzen hen alsnog door naar de dokter als dat nodig is. Ook al wordt ons vak steeds meer gedigitaliseerd, het is toch die menselijke kant die echt het verschil maakt."

"Ik werk al meer dan vijf jaar bij Biopharm en merk dat ik voor veel mensen een vertrouwd gezicht ben geworden in de apotheek. Dat geeft een goed gevoel. Ik vind het tof dat dit een heel gevarieerd beroep is. Je maakt bereidingen, werkt aan de computer, leert elke dag bij... maar het fijnste vind ik toch het contact met de mensen. Die band is bijzonder: als vertrouwenspersoon kan je echt iets betekenen voor de patiënt die voor jou staat. Je kan op veel vlakken helpen en advies geven."

Ann Van de Casteele hoofdapotheker Lisa Dorn apotheker Anne Dumalin apotheker Karen Poels apotheker Betty Forier apotheekassistente Chloë Michiels apotheekassistente

WAAR WIJ STERK IN ZIJN

Bij je Biopharm apotheker kan
je ook een afspraak maken voor
een jaarlijkse of halfjaarlijkse
review van alle medicatie

We kunnen je helpen met gerichte adviezen op jouw maat rond preventie, op alle mogelijke vlakken. Je kind komt terug van het kamp met luizen? Je hebt een vervelend voetprobleem? Je hoofdhuid is geïrriteerd en geen enkele shampoo helpt? Je hebt al een tijdje last van een droge huid, een kriebelende keel, hartkloppingen... en je wil weten wat je eraan kan doen?

Van huidverzorging en -bescherming over voedingssupplementen tot en met medicatie, over kleine kwaaltjes tot ernstigere aandoeningen: je kan met alle persoonlijke vragen bij ons terecht.

We kunnen thuiszorg ondersteuning bieden, niet alleen met medicatie, verzorgingsmateriaal en hulpmiddelen, maar ook met thuislevering.

Als je na een ziekenhuisopname naar huis gaat, is die overgang van ziekenhuisbegeleiding naar thuiszorg niet altijd evident. In die transmurale zorg speelt jouw apotheker een sleutelrol, zowel qua medicatie als ondersteunende hulpmiddelen voor thuis.

Bij je Biopharm apotheker kan je ook een afspraak maken voor een jaarlijkse of halfjaarlijkse review van alle medicatie - en eventueel ook bijkomende voedingssupplementen – die je neemt. Zeker als je meerdere medicijnen neemt, is het belangrijk om er geregeld naar te kijken of de werking ervan efficiënt is en je geen risico loopt op niet-compatibele combinaties die zorgen voor vervelende nevenwerkingen of die je gezondheid zelfs kunnen schaden.

De essentie van het apothekersvak zijn nog altijd de eigen bereidingen die we kunnen maken. Dat geldt niet alleen voor medicatie; met ons private label kunnen wij ook verzorgingsproducten voor je maken met het hoogste comfort en de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Preventie & advies Thuiszorg Van het ziekenhuis naar huis Check-up voor je medicatie Eigen bereidingen

ONZE APOTHEKEN

 
Kortenberg Lubbeek Meerle Merksplas Neerijse Poederlee Tienen - Peperstraat Tienen - Vierde Lansierslaan
Wachtdienst
templates/info.php