CONTACT

Biopharm Meerle
Meerledorp 46
2328 Meerle

03 315 73 75

BTW/Ond.nr. BE0438547292 - APB 132201

OPENINGSUREN

Maandag - vrijdag 8:30u - 12.30u 13.30u - 19.00u
Zaterdag en zondag Gesloten

APOTHEEK Meerle

"Deze grensapotheek heeft breed publiek met een heel aantal jonge gezinnen, maar net zo goed ook ouderen, die vaak meer medicatie gebruiken en daarom om raad en hulp bij bijvoorbeeld medicatieschema’s vragen. Apothekers Katrijn Baets en Inge Cuynen kennen de meesten van hun bezoekers persoonlijk. Van eigen bereidingen tot advies over medicatie of verzorging: je kan altijd bij hen terecht. "

We staan je graag bij
met onze kennis en ons advies

Ben je chronisch patiënt,
dan is het bijvoorbeeld zinvol
om één of twee keer per jaar een
afspraak te maken om je
historiek te checken

DEZE MEDEWERKERS STAAN VOOR JE KLAAR

"In onze dorpsapotheek hebben wij een erg trouw, vast cliënteel. Door de jaren heen krijg je dan een persoonlijke band. Dat menselijke aspect van de farmacie heeft me altijd aangetrokken. Dat contact, een luisterend oor kunnen bieden... Mensen komen vaak met vragen naar onze apotheek, bijvoorbeeld over bijvoeding of vervangvoeding: dan zoeken we tot we een oplossing op maat heb gevonden voor deze patiënt. Op medisch én op menselijk vlak een meerwaarde kunnen bieden, dat maakt dit echt een topjob voor mij. Zeker omdat ik in hecht teamverband kan werken met collega Inge. Ons vak evolueert snel en daarom is continu bijscholen een absolute must. Steeds meer zorgtaken worden aan de apotheker toevertrouwd. We maken bijvoorbeeld medicatieschema’s aan; met de wetenschappelijke kennis die we als apotheker hebben, kunnen we nagaan of er conflicten zijn tussen de medicamenten die mensen samen nemen. Die kennis met onze wetenschappelijke achtergrond omzetten in mensentaal en zo moeilijke onderwerpen of begrippen voor patiënten toch kunnen uitleggen, dat vind ik belangrijk. Zo krijgen ze correcte info, want met alle info die nu voorhanden is - denk maar aan Dr Google! – zien mensen vaak door het bos de bomen niet meer. We evolueren meer en meer naar een digitale wereld, ook in de apotheek, maar persoonlijke aanpak blijft voor mij nog steeds de basis van onze zorg. De toekomst zal een uitdaging worden, maar wel eentje die we graag aangaan."

"Het sociale contact dat je hebt als apotheker vind ik een van de fijnste aspecten van mijn job. De apotheek is vaak het eerste aanspreekpunt waar mensen met een medisch probleem naartoe komen. Door de jaren heen leer je de patiënten ook heel goed kennen, hun gezinssituatie, hun achtergrond... Ze weten ook dat alles wat ze vertellen binnen onze vier muren blijft omwille van ons beroepsgeheim. Ze vertrouwen ons. Als een patiënt komt met een vraag waar je niet direct antwoord op weet, dan doe ik er alles aan om dat helemaal uit te zoeken. Vooral wondzorg boeit me erg. Wetenschap en medische kennis evolueren snel, daarom scholen we ons continu bij. Met nieuwe zaken als huisapotheker zijn, medicatieschema’s opmaken of interacties opsporen, is dat ook nodig. Die nieuwe zorgtaken vind ik leuk. In de toekomst komt daar misschien ook vaccineren bij? Wetenschap op een begrijpelijke manier vertalen naar de patiënt toe, vind ik ook belangrijk. Elke dag is anders, met nieuwe vragen en nieuwe uitdagingen. Dat maakt mijn job zo tof. En het feit dat ik hier al jaren samenwerk met Katrijn: er wordt hier heel veel gelachen en lief en leed gedeeld. Ook dat maakt van mijn job een topjob."

Katrijn Baets hoofdapotheker Inge Cuynen apotheker

WAAR WIJ STERK IN ZIJN

Bij je Biopharm apotheker kan
je ook een afspraak maken voor
een jaarlijkse of halfjaarlijkse
review van alle medicatie

We kunnen je helpen met gerichte adviezen op jouw maat rond preventie, op alle mogelijke vlakken. Je kind komt terug van het kamp met luizen? Je hebt een vervelend voetprobleem? Je hoofdhuid is geïrriteerd en geen enkele shampoo helpt? Je hebt al een tijdje last van een droge huid, een kriebelende keel, hartkloppingen... en je wil weten wat je eraan kan doen?

Van huidverzorging en -bescherming over voedingssupplementen tot en met medicatie, over kleine kwaaltjes tot ernstigere aandoeningen: je kan met alle persoonlijke vragen bij ons terecht.

We kunnen thuiszorg ondersteuning bieden, niet alleen met medicatie, verzorgingsmateriaal en hulpmiddelen, maar ook met thuislevering.

Als je na een ziekenhuisopname naar huis gaat, is die overgang van ziekenhuisbegeleiding naar thuiszorg niet altijd evident. In die transmurale zorg speelt jouw apotheker een sleutelrol, zowel qua medicatie als ondersteunende hulpmiddelen voor thuis.

Bij je Biopharm apotheker kan je ook een afspraak maken voor een jaarlijkse of halfjaarlijkse review van alle medicatie - en eventueel ook bijkomende voedingssupplementen – die je neemt. Zeker als je meerdere medicijnen neemt, is het belangrijk om er geregeld naar te kijken of de werking ervan efficiënt is en je geen risico loopt op niet-compatibele combinaties die zorgen voor vervelende nevenwerkingen of die je gezondheid zelfs kunnen schaden.

De essentie van het apothekersvak zijn nog altijd de eigen bereidingen die we kunnen maken. Dat geldt niet alleen voor medicatie; met ons private label kunnen wij ook verzorgingsproducten voor je maken met het hoogste comfort en de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Preventie & advies Thuiszorg Van het ziekenhuis naar huis Check-up voor je medicatie Eigen bereidingen

ONZE APOTHEKEN

 
Kortenberg Lubbeek Meerle Merksplas Neerijse Poederlee Tienen - Peperstraat Tienen - Vierde Lansierslaan
Wachtdienst