CONTACT

Biopharm Merksplas
Molenzijde 3
2330 Merksplas

014 63 33 83

BTW/Ond.nr. BE0438547292 - APB 132303

OPENINGSUREN

Maandag - vrijdag 8:30u - 12.30u 13.30u - 19.00u
Zaterdag 8.30u - 12.30u
Zondag Gesloten

APOTHEEK Merksplas

"De Biopharm-apotheek in Merksplas heeft een lange traditie in homeopathie en fytotherapie. Zo worden er eigen homeopathische bereidingen gemaakt, wat de nodige kennis, specialisatie en uitrusting vraagt. Hier wordt naast de magistrale bereidingen op doktersvoorschrift ook tijd gemaakt voor eigen huisbereidingen als ontsmettende handgel, ontstekingswerende en pijnstillende gel voor je spieren, hoestsiropen,  hand- en voetcrèmes, kalmerende anti-jeuk crèmes... Eind dit jaar verhuist deze apotheek naar het rond punt een beetje verder, waar ze zal deel uitmaken van een groot gezondheidscentrum. Naast een hypermoderne apotheek zijn er ook ruimtes voorzien waar andere gezondheidsprofessionals behandelingen en advies kunnen geven."

We staan je graag bij
met onze kennis en ons advies

Ben je chronisch patiënt,
dan is het bijvoorbeeld zinvol
om één of twee keer per jaar een
afspraak te maken om je
historiek te checken

DEZE MEDEWERKERS STAAN VOOR JE KLAAR

"Niet alleen medicatie verstrekken, maar ook luisteren, raad geven en mensen echt helpen om gezonder en gelukkiger te leven: dat is wat apotheker zijn voor mij betekent. Onze taak als zorgverlener zal de komende jaren alleen maar groter worden: met het opvolgen van het farmaceutisch dossier en erop toezien dat de verschillende medicijnen die mensen nemen elkaar niet tegenwerken, hun medicatieschema opvolgen en aanpassen, mensen helpen qua therapietrouw, opvolgen of die medicatie echt wel beterschap brengt... Medicijnen zijn alleen veilig en doen alleen wat ze moeten doen, als ze op de juiste manier en in de juiste dosis worden toegediend. Daarom moet je apotheker een vertrouwenspersoon zijn bij wie je als patiënt terecht kan met al je vragen, als het nodig is bij een persoonlijk gesprek met de nodige privacy. Een goed contact houden met de artsen en de verplegers en verpleegsters van onze patiënten is daarbij belangrijk. We hebben hier in Merksplas een sterk Biopharm-team met mensen die elkaar goed aanvullen. Ik heb ook altijd gewoond en geleefd in Merksplas: die twee factoren verklaren waarom ik me echt thuis voel in deze apotheek. Daarom draag ik hier graag de verantwoordelijkheid van hoofdapotheker."

"Als apotheker sla je een brug tussen dokter en patiënt, dat gevoel heb ik. Als zorgverleners geven we advies en verschaffen we de nodige uitleg bij de medicatie die we uitgeven. Voor mensen is het vaak gemakkelijker om met hun apotheker te praten over sommige medische problemen, over hoe ze hun medicatie ervaren, over therapietrouw of problemen die ze daarmee hebben... Wij zijn laagdrempeliger, vertrouwder. Als mensen verschillende medicijnen moeten gebruiken heb je als apotheker vaak meer overzicht, zodat je sneller interacties tussen medicijnen kan opsporen of mensen kan helpen als ze toch moeite hebben met hun voorgeschreven medicatie. Dat komt de therapietrouw alleen maar ten goede. Onze adviesfunctie bij belangrijke gezondheidscampagnes of rond vaccinaties vind ik ook belangrijk. In deze job moet je je continu bijscholen, maar mijn interesse voor chemie en geneeskunde is nooit verdwenen. Dat vind ik net fijn. Als mama van twee dochters probeer ik in conditie te blijven door te lopen, tot marathons en ultralopen toe. Samen met lezen, tuinieren en vrijwilligerswerk bij Gielsbos zorgt dat ervoor dat mijn batterijen opgeladen blijven voor deze uitdagende job in de apotheek."

"Het opbouwen van een vertrouwensband met patiënten vind ik als apotheker enorm belangrijk. Dat mensen met heel persoonlijke vragen naar je toe komen geeft een fijn gevoel, zeker voor iemand die pas van de schoolbanken komt. Het apothekersberoep is van vitaal belang in onze maatschappij, zo zorgen wij ervoor dat alle informatie rond medicatie nemen duidelijk is voor elke patiënt. Ik merk dat vooral oudere mensen het soms moeilijk hebben. Ik probeer dan ook elke dag op een laagdrempelige manier alles te overlopen wat er bij de dokter besproken is of mensen op tijd door te verwijzen. Als trotse inwoner van Merksplas werk ik zeer graag in de regio, zowel op een professioneel niveau als op een recreatief niveau. Ik werd door een zeer warm team onthaald bij Biopharm. Naast al dat harde werk lachen we ook vaak samen. Werken in mijn thuisstad, het warme team en vriendelijke patiënten zorgen ervoor dat ik me volledig thuis voel bij Biopharm. Zelf ben ik graag bezig met bereidingen. In de toekomst hoop ik dat de farmaceutische zorg zich meer kan focussen op de interactie tussen geneesmiddelen, de aanpak van bijwerkingen en polyfarmacie. Het beroep van apotheker evolueert voortdurend – vooral op vlak van technologie en het online-gebeuren. Samen met die evolutie groei ik ook elke dag en ben ik nog steeds overtuigd van mijn keuze voor de farmaceutische wereld."

"Als apotheker ben je een aanspreekpunt, mensen zitten vaak met vragen. Om goed medisch advies te kunnen geven, is die communicatie met je patiënten belangrijk. Gepersonaliseerde zorg zal in de toekomst steeds belangrijker worden, denk ik, nu we te maken krijgen met meer digitalisering. Dat opent ook nieuwe mogelijkheden: online advies via Skype of Zoomit, bezorging en verzorging aan huis, het klaarzetten van medicatie, maken van medicatieschema’s... Zelf maak ik graag magistrale bereidingen: hoe moeilijker, hoe liever. Bij Biopharm werken betekent voor mij persoonlijk de perfecte mix tussen verantwoordelijkheid en zelfstandig werken. In dit team kan je op iedereen rekenen en dat creëert toch een hechte band met de collega’s."

"Al meer dan 30 jaar werk ik met veel plezier als apotheekassistente. Ik ben eerder toevallig in dit vak gerold, ik heb biochemie gestudeerd en heb daarna vakkennis opgedaan in de apotheek. Mijn job is heel afwisselend, ook omdat we hier een groot productaanbod hebben. Dankzij de toffe collega’s is het hier fijn werken in teamverband, maar het is vooral het contact met de patiënten dat deze job voor mij zo waardevol maakt. Je krijgt echt een band, zeker met mensen die vaak over de vloer komen. Als ik hen met advies en een luisterend oor kan bijstaan, is mijn dag goed. Die persoonlijke aanpak zal - samen met het professionele advies –het verschil blijven maken in de toekomst, denk ik. Ook al wordt er steeds meer geautomatiseerd en gedigitaliseerd, de mensen staan centraal."

"Al in mijn middelbare schooltijd, toen ik een opleiding voor schoonheidsassistente volgde, voelde ik dat het sociale contact met mensen iets voor mij was. Dat is na mijn opleiding tot apotheekassistente steeds duidelijker geworden; vroeger was ik eerder verlegen, maar in mijn job hier in de apotheek ben ik echt opengebloeid. Ik ben zelf opgegroeid in Merksplas, dus ik kende hier al heel wat mensen. Dat persoonlijke contact motiveert me om nog meer mijn best te doen om mensen echt goed te kunnen helpen. Je merkt dan dat de nood aan een babbeltje soms groot is; we hebben duidelijk een sociale functie. Ik denk ook dat het een echte meerwaarde is: zo kan je patiënten goed informeren, da’s belangrijk. Online valt dat aspect toch een beetje weg. Gezond leven vind ik belangrijk, zeker als mama van een dochtertje. Je wil het goede voorbeeld geven. Om in conditie te blijven, sport ik een avond per week behoorlijk intensief: cardio, BBB, circuittraining... Genoeg bewegen, een goede work-life balans: de gezondheidsadviezen die mensen hier in de apotheek krijgen, gelden net zo goed voor mezelf natuurlijk."

"Ik heb voor mijn job als apotheekassistente gekozen omdat die zoveel verschillende facetten en mogelijkheden heeft: je hebt het medische aspect, daarnaast heb je ook te maken met zorgverlening op heel veel verschillende gebieden... Door de jaren heen heeft de farmacie een enorme evolutie doorgemaakt, zowel in de ontwikkeling van nieuwe medicijnen als door de samenwerking tussen verschillende spelers in de zorgverlening. Daardoor kunnen wij de mensen nog beter helpen; wij kunnen zoveel meer betekenen voor een patiënt dan alleen maar het afleveren van pillen. Hier in Merksplas kunnen we dat doen in een enthousiast team, ik ben blij dat ik er deel van uitmaak!"

Kristel Dielis hoofdapotheker Hilde Ottevaere apotheker Lore Roefs apotheker Vincent Van Loon apotheker Erna Bogaerts apotheekassistente Sidney Cornelissens apotheekassistente Carine Vlasschaert apotheekassistente

WAAR WIJ STERK IN ZIJN

Bij je Biopharm apotheker kan
je ook een afspraak maken voor
een jaarlijkse of halfjaarlijkse
review van alle medicatie

We kunnen je helpen met gerichte adviezen op jouw maat rond preventie, op alle mogelijke vlakken. Je kind komt terug van het kamp met luizen? Je hebt een vervelend voetprobleem? Je hoofdhuid is geïrriteerd en geen enkele shampoo helpt? Je hebt al een tijdje last van een droge huid, een kriebelende keel, hartkloppingen... en je wil weten wat je eraan kan doen?

Van huidverzorging en -bescherming over voedingssupplementen tot en met medicatie, over kleine kwaaltjes tot ernstigere aandoeningen: je kan met alle persoonlijke vragen bij ons terecht.

We kunnen thuiszorg ondersteuning bieden, niet alleen met medicatie, verzorgingsmateriaal en hulpmiddelen, maar ook met thuislevering.

Als je na een ziekenhuisopname naar huis gaat, is die overgang van ziekenhuisbegeleiding naar thuiszorg niet altijd evident. In die transmurale zorg speelt jouw apotheker een sleutelrol, zowel qua medicatie als ondersteunende hulpmiddelen voor thuis.

Bij je Biopharm apotheker kan je ook een afspraak maken voor een jaarlijkse of halfjaarlijkse review van alle medicatie - en eventueel ook bijkomende voedingssupplementen – die je neemt. Zeker als je meerdere medicijnen neemt, is het belangrijk om er geregeld naar te kijken of de werking ervan efficiënt is en je geen risico loopt op niet-compatibele combinaties die zorgen voor vervelende nevenwerkingen of die je gezondheid zelfs kunnen schaden.

De essentie van het apothekersvak zijn nog altijd de eigen bereidingen die we kunnen maken. Dat geldt niet alleen voor medicatie; met ons private label kunnen wij ook verzorgingsproducten voor je maken met het hoogste comfort en de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Preventie & advies Thuiszorg Van het ziekenhuis naar huis Check-up voor je medicatie Eigen bereidingen

ONZE APOTHEKEN

 
Kortenberg Lubbeek Meerle Merksplas Neerijse Poederlee Tienen - Peperstraat Tienen - Vierde Lansierslaan
Wachtdienst
templates/info.php