CONTACT

Biopharm Tienen / Peperstraat
Peperstraat 19
3300 Tienen

016 81 16 55

BTW/Ond.nr. BE0438547292 - APB 263205

OPENINGSUREN

Maandag - vrijdag 9:00u - 12.30u 13.30u - 18.00u
Zaterdag 9.00u - 12.30u
Zondag Gesloten

APOTHEEK Tienen - Peperstraat

"In deze kleine stadsapotheek in het hart van Tienen is persoonlijke dienstverlening een sterk punt. Apothekers An Kestens en Charlotte Vanmoorleghem kennen bijna alle bezoekers persoonlijk, zodat ze heel gericht advies kunnen geven. Het sociale zorgelement is hier belangrijk: het gaat om meer dan alleen maar medicatie uitreiken, het luisterend oor en de bredere hulpverlening zijn hier even belangrijk."

We staan je graag bij
met onze kennis en ons advies

Ben je chronisch patiënt,
dan is het bijvoorbeeld zinvol
om één of twee keer per jaar een
afspraak te maken om je
historiek te checken

DEZE MEDEWERKERS STAAN VOOR JE KLAAR

"Als meisje van twaalf mocht ik bij een dokter bij ons de buurt helpen om staaltjes in de praktijk klaar te zetten. Ik vond niks heerlijker dan die verpakkingen met pillen keurig op kleur te sorteren en dacht: ‘dat wil ik later ook!’ Dus werd het logisch dat ik farmacie ging studeren om apotheker te worden. Ik ben nog altijd blij met mijn keuze: ik doe m’n job graag. Deze kleine, gezellige apotheek in het hart van de stad past perfect bij me. Ik ben afkomstig uit Tienen, ik ken de mensen die bij mij in de apotheek komen vaak persoonlijk. Soms zie ik drie generaties van eenzelfde familie hier terug. Als apotheker moet je goed kunnen luisteren naar mensen. Net dat persoonlijke contact is echt een meerwaarde: dankzij die goeie band kan ik nog beter advies op maat geven."

"Als apotheker telt niet alleen het wetenschappelijke aspect, maar moet je ook sociaal zijn. Je moet goed kunnen aanvoelen wat de noden zijn van de mens of de patiënt die voor je staat. Die combinatie van kennis én zorg is wat het beroep van apotheker zo aantrekkelijk maakt voor mij. Je hebt echt een adviesfunctie: mensen vragen je om raad en dat gaat vaak om meer dan het louter medische. Het sociale zorgelement vind ik boeiend. Zo heb je de vinger aan de pols in onze maatschappij. Het contact met de mensen is hier vaak heel gemoedelijk en gezellig. Dat maakt het zo fijn om mijn job te doen; het motiveert je echt om de best mogelijke zorg te bieden."

An Kestens hoofdapotheker Charlotte Vanmoorleghem apotheker

WAAR WIJ STERK IN ZIJN

Bij je Biopharm apotheker kan
je ook een afspraak maken voor
een jaarlijkse of halfjaarlijkse
review van alle medicatie

We kunnen je helpen met gerichte adviezen op jouw maat rond preventie, op alle mogelijke vlakken. Je kind komt terug van het kamp met luizen? Je hebt een vervelend voetprobleem? Je hoofdhuid is geïrriteerd en geen enkele shampoo helpt? Je hebt al een tijdje last van een droge huid, een kriebelende keel, hartkloppingen... en je wil weten wat je eraan kan doen?

Van huidverzorging en -bescherming over voedingssupplementen tot en met medicatie, over kleine kwaaltjes tot ernstigere aandoeningen: je kan met alle persoonlijke vragen bij ons terecht.

We kunnen thuiszorg ondersteuning bieden, niet alleen met medicatie, verzorgingsmateriaal en hulpmiddelen, maar ook met thuislevering.

Als je na een ziekenhuisopname naar huis gaat, is die overgang van ziekenhuisbegeleiding naar thuiszorg niet altijd evident. In die transmurale zorg speelt jouw apotheker een sleutelrol, zowel qua medicatie als ondersteunende hulpmiddelen voor thuis.

Bij je Biopharm apotheker kan je ook een afspraak maken voor een jaarlijkse of halfjaarlijkse review van alle medicatie - en eventueel ook bijkomende voedingssupplementen – die je neemt. Zeker als je meerdere medicijnen neemt, is het belangrijk om er geregeld naar te kijken of de werking ervan efficiënt is en je geen risico loopt op niet-compatibele combinaties die zorgen voor vervelende nevenwerkingen of die je gezondheid zelfs kunnen schaden.

De essentie van het apothekersvak zijn nog altijd de eigen bereidingen die we kunnen maken. Dat geldt niet alleen voor medicatie; met ons private label kunnen wij ook verzorgingsproducten voor je maken met het hoogste comfort en de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Preventie & advies Thuiszorg Van het ziekenhuis naar huis Check-up voor je medicatie Eigen bereidingen

ONZE APOTHEKEN

 
Kortenberg Lubbeek Meerle Merksplas Neerijse Poederlee Tienen - Peperstraat Tienen - Vierde Lansierslaan
Wachtdienst