CONTACT

Biopharm Tienen
Vierde Lansierslaan 6
3300 Tienen

016 81 16 06

BTW/Ond.nr. BE0436153471 - APB 263220

OPENINGSUREN

Maandag - vrijdag 9:00u - 12.30u 13.30u - 18.30u
Zaterdag 9.00u - 12.30u
Zondag Gesloten
BTW-nummer: BE0436153471

APOTHEEK Tienen - Vierde Lansierslaan

Deze moderne apotheek heeft een uitgebreid aanbod. Van het hypermoderne robotsysteem voor de uitreiking van medicatie tot het brede assortiment producten: hier kan je terecht voor alles wat te maken heeft met je gezondheid en je persoonlijke verzorging. Als professionele gezondheidsprofessional vind je er bijvoorbeeld alles wat voor wondzorg nodig is, inclusief gericht advies. Op donderdag is het er dermato-cosmetische dag; apotheker Karen Philips volgde een extra universitaire opleiding hierrond en kan je gericht advies geven over de juiste verzorging en/of make-up voor jouw huid."

We staan je graag bij
met onze kennis en ons advies

Ben je chronisch patiënt,
dan is het bijvoorbeeld zinvol
om één of twee keer per jaar een
afspraak te maken om je
historiek te checken

DEZE MEDEWERKERS STAAN VOOR JE KLAAR

"Geneeskunde interesseerde me altijd al, maar dokter worden? Nee, bloed en spuiten zijn niet mijn ding. Farmacie gaan studeren was daarom een logische keuze voor mij: de medische kant van het vak vind ik ongemeen boeiend. Welke medicijnen mag je combineren en welke niet, bijvoorbeeld? Je job als apotheker is soms echt medisch speurwerk, alle stukjes van de puzzel samenleggen van de mens die voor je staat. Welke medicijnen neemt die persoon, met welke voorgeschiedenis? En dan zie je opeens dat iemand bijvoorbeeld toch wel veel vocht vasthoudt. Heeft dat daarmee te maken? Is dat iets nieuws? Soms is het nodig om iemand door te verwijzen, om daar toch even naar te laten kijken. Bij je apotheker stap je snel binnen om iets te vragen, zonder dat je een afspraak moet maken. Dat kan bij de dokter niet. Dat persoonlijke contact, in combinatie met onze medische scholing én de kennis uit iemands farmaceutisch dossier, zorgt dat we een soort helicopterview hebben. Dat helpt om signalen op te pikken. De apotheek hier is behoorlijk groot, zodat we bijvoorbeeld ook advies kunnen geven aan zorgkundigen of mensen uit de thuisverpleging over materiaal als katheters of verbanden of materiaal voor wondzorg. Dat maakt het extra boeiend. Dat deze hypermoderne apotheek ook nog eens is uitgerust met een geautomatiseerd robotsysteem om de medicatie te nemen, maakt dat we nog meer tijd kunnen maken voor onze patiënten. En dat is uiteindelijk wat telt."

"Als apotheker ben je het eerste aanspreekpunt, we zijn laagdrempelig. Dat plaatst ons in een unieke situatie. Patiënten komen naar ons met een probleem en wij doen ons uiterste best om de juiste oplossing aan te bieden. Apotheker zijn is voor mij vooral mensen écht verder helpen. De voldoening die je krijgt van een meerwaarde te zijn voor hen? Dat geeft mij de energie om dit elke dag opnieuw met volle inzet te doen. Ik kom uit een doktersfamilie, wat maakt dat de medische kant van ons beroep mij is ingegeven met de paplepel. Mijn guilty pleasure in de apotheek is dermatologie en cosmetica, een logisch gevolg van de extra opleiding dermato-cosmetica die ik gevolgd heb aan de VUB. Mijn persoonlijke interesse én dit diploma geven mij de juiste skill set om mensen ook op dit vlak zo goed mogelijk te begeleiden. Per slot van rekening is gezondheid iets waar je vanbinnen én vanbuiten aan kan werken. Volgens mij is dit ook een meerwaarde naar de toekomst toe. We zien steeds vaker dat mensen zich verder gaan specialiseren om zo nog beter advies te kunnen geven. Al die verschillende facetten in ons beroep maken het vak van apotheker echt boeiend."

Andreas Ylen hoofdapotheker Karen Philips apotheker

WAAR WIJ STERK IN ZIJN

Bij je Biopharm apotheker kan
je ook een afspraak maken voor
een jaarlijkse of halfjaarlijkse
review van alle medicatie

We kunnen je helpen met gerichte adviezen op jouw maat rond preventie, op alle mogelijke vlakken. Je kind komt terug van het kamp met luizen? Je hebt een vervelend voetprobleem? Je hoofdhuid is geïrriteerd en geen enkele shampoo helpt? Je hebt al een tijdje last van een droge huid, een kriebelende keel, hartkloppingen... en je wil weten wat je eraan kan doen?

Van huidverzorging en -bescherming over voedingssupplementen tot en met medicatie, over kleine kwaaltjes tot ernstigere aandoeningen: je kan met alle persoonlijke vragen bij ons terecht.

We kunnen thuiszorg ondersteuning bieden, niet alleen met medicatie, verzorgingsmateriaal en hulpmiddelen, maar ook met thuislevering.

Als je na een ziekenhuisopname naar huis gaat, is die overgang van ziekenhuisbegeleiding naar thuiszorg niet altijd evident. In die transmurale zorg speelt jouw apotheker een sleutelrol, zowel qua medicatie als ondersteunende hulpmiddelen voor thuis.

Bij je Biopharm apotheker kan je ook een afspraak maken voor een jaarlijkse of halfjaarlijkse review van alle medicatie - en eventueel ook bijkomende voedingssupplementen – die je neemt. Zeker als je meerdere medicijnen neemt, is het belangrijk om er geregeld naar te kijken of de werking ervan efficiënt is en je geen risico loopt op niet-compatibele combinaties die zorgen voor vervelende nevenwerkingen of die je gezondheid zelfs kunnen schaden.

De essentie van het apothekersvak zijn nog altijd de eigen bereidingen die we kunnen maken. Dat geldt niet alleen voor medicatie; met ons private label kunnen wij ook verzorgingsproducten voor je maken met het hoogste comfort en de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Preventie & advies Thuiszorg Van het ziekenhuis naar huis Check-up voor je medicatie Eigen bereidingen

ONZE APOTHEKEN

 
Kortenberg Lubbeek Meerle Merksplas Neerijse Poederlee Tienen - Peperstraat Tienen - Vierde Lansierslaan
Wachtdienst