Nieuws

Nieuwsbericht – gezondheidscentrum Merksplas

Apotheek Biopharm Merksplas start lokaal gezondheidscentrum

Het gezondheidscentrum gaat begin 2022 open.

Op de plaats waar vroeger een Lidl-filiaal was aan de rotonde op Leest en Molenzijde in Merksplas zijn grote bouwwerken bezig. Apotheek Biopharm Merksplas gaat er begin volgend jaar een gezondheidscentrum openen. Naast een ruime apotheek komen er ook consultatieruimtes voor andere zorgverleners.

Biopharm is een groep van acht apotheken, waarvan eentje in de Schuttershofstraat in Merksplas. Het gezondheidscentrum wordt het eerste in de regio en krijgt een oppervlakte van 680 vierkante meter. Het gezondheidscentrum is een multidisciplinair gebouw waar een breed netwerk aan zorgverlening samenkomt. Er komen zes consultatieruimtes voor onder andere huisartsen, kinesisten, podologen, osteopaten, diëtisten en psychologen. Hoe meer verschillende diensten, hoe beter. Dat is zowel voor de patiënten als voor de zorgverleners interessant.

De consultatieruimtes kunnen flexibel gebruikt worden. Het kan perfect dat in de voormiddag een huisarts patiënten ontvangt en in dezelfde ruimte ‘s namiddags een kinesist zijn praktijk heeft. De bedoeling is om het gezondheidscentrum in april 2022 te openen.

Laagdrempelig

Voor hoofdapotheker Kristel Dielis en haar team van Biopharm Merksplas wordt het binnenkort efficiënter werken. Moderne technieken zoals een robot die helpt bij het uitpakken en het afleveren van de medicatie zorgen ervoor dat er meer tijd vrijkomt voor hun patiënten. Hun sterkste motivatie is immers farmaceutische zorg verlenen aan al hun patiënten.

De goede bereikbaarheid en ruime parking van het gezondheidscentrum verhogen de toegankelijkheid voor iedereen. De laagdrempeligheid en het vertrouwen van de patiënt is voor ons prioriteit.

Bron: https://m.gva.be/cnt/dmf20210918_92442882

WAAR WIJ STERK IN ZIJN

Bij je Biopharm apotheker kan
je ook een afspraak maken voor
een jaarlijkse of halfjaarlijkse
review van alle medicatie

We kunnen je helpen met gerichte adviezen op jouw maat rond preventie, op alle mogelijke vlakken. Je kind komt terug van het kamp met luizen? Je hebt een vervelend voetprobleem? Je hoofdhuid is geïrriteerd en geen enkele shampoo helpt? Je hebt al een tijdje last van een droge huid, een kriebelende keel, hartkloppingen... en je wil weten wat je eraan kan doen?

Van huidverzorging en -bescherming over voedingssupplementen tot en met medicatie, over kleine kwaaltjes tot ernstigere aandoeningen: je kan met alle persoonlijke vragen bij ons terecht.

We kunnen thuiszorg ondersteuning bieden, niet alleen met medicatie, verzorgingsmateriaal en hulpmiddelen, maar ook met thuislevering.

Als je na een ziekenhuisopname naar huis gaat, is die overgang van ziekenhuisbegeleiding naar thuiszorg niet altijd evident. In die transmurale zorg speelt jouw apotheker een sleutelrol, zowel qua medicatie als ondersteunende hulpmiddelen voor thuis.

Bij je Biopharm apotheker kan je ook een afspraak maken voor een jaarlijkse of halfjaarlijkse review van alle medicatie - en eventueel ook bijkomende voedingssupplementen – die je neemt. Zeker als je meerdere medicijnen neemt, is het belangrijk om er geregeld naar te kijken of de werking ervan efficiënt is en je geen risico loopt op niet-compatibele combinaties die zorgen voor vervelende nevenwerkingen of die je gezondheid zelfs kunnen schaden.

De essentie van het apothekersvak zijn nog altijd de eigen bereidingen die we kunnen maken. Dat geldt niet alleen voor medicatie; met ons private label kunnen wij ook verzorgingsproducten voor je maken met het hoogste comfort en de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Preventie & advies Thuiszorg Van het ziekenhuis naar huis Check-up voor je medicatie Eigen bereidingen

ONZE APOTHEKEN

 
Kortenberg Lubbeek Meerle Merksplas Neerijse Poederlee Tienen - Peperstraat Tienen - Vierde Lansierslaan
Wachtdienst