CONTACT

Biopharm Lubbeek
Staatsbaan 85
3210 Lubbeek

016 20 72 20

BTW/Ond.nr. BE0438547292 - APB 246804

OPENINGSUREN

Maandag - vrijdag 9u - 12.30u 13.30u - 18.30u
Zaterdag 9u - 12.30u
Zondag Gesloten

APOTHEEK Lubbeek

"De centraal gelegen apotheek heeft een ruime parking, die vlot toegankelijk is. Het ruime aanbod is berekend op het brede publiek hier, van jonge gezinnen tot bewoners van het rusthuis vlakbij. Het gerobotiseerde uitreiksysteem zorgt ervoor dat de apotheker hier meer tijd vrij kan maken voor de persoonlijke vragen van patiënten voor een optimale begeleiding. Apotheker Karen Philips geeft op dinsdag, vrijdag en zaterdag ook graag advies over aangepaste huidverzorging en make-up, ze volgde hiervoor een bijkomende universitaire opleiding dermato-cosmetica aan de VUB. "

We staan je graag bij
met onze kennis en ons advies

Ben je chronisch patiënt,
dan is het bijvoorbeeld zinvol
om één of twee keer per jaar een
afspraak te maken om je
historiek te checken

DEZE MEDEWERKERS STAAN VOOR JE KLAAR

"Als apotheker ben je het eerste aanspreekpunt, we zijn laagdrempelig. Dat plaatst ons in een unieke situatie. Patiënten komen naar ons met een probleem en wij doen ons uiterste best om de juiste oplossing aan te bieden. Apotheker zijn is voor mij vooral mensen écht verder helpen. De voldoening die je krijgt van een meerwaarde te zijn voor hen, geeft mij de energie om dit elke dag opnieuw met volle inzet te doen. Ik kom uit een doktersfamilie, wat maakt dat de medische kant van ons beroep mij is ingegeven met de paplepel. Mijn guilty pleasure in de apotheek is dermatologie en cosmetica, een logisch gevolg van de extra opleiding dermato-cosmetica die ik gevolgd heb aan de VUB. Mijn persoonlijke interesse én dit diploma geven mij de juiste skill set om mensen ook op dit vlak zo goed mogelijk te begeleiden. Per slot van rekening is gezondheid iets waar je vanbinnen én vanbuiten aan kan werken. Volgens mij is dat ook een meerwaarde naar de toekomst toe. We zien steeds vaker dat mensen zich verder gaan specialiseren om zo nog beter advies te kunnen geven. Al die verschillende facetten in ons beroep maken het vak van apotheker echt boeiend."

"Geneeskunde interesseerde me altijd al, maar dokter worden? Nee, bloed en spuiten zijn mijn ding niet. Farmacie gaan studeren was daarom een logische keuze voor mij: de medische kant van het vak vind ik ongemeen boeiend. Welke medicijnen mag je combineren en welke niet, bijvoorbeeld? Je job als apotheker is soms echt medisch speurwerk, alle stukjes van de puzzel samenleggen van de mens die voor je staat. Welke medicijnen neemt die, met welke voorgeschiedenis? En dan zie je opeens dat iemand bijvoorbeeld toch wel veel vocht vasthoudt. Heeft dat daarmee te maken? Is dat iets nieuws? Soms is het nodig om iemand door te verwijzen, om daar toch even naar te laten kijken. Bij je apotheker stap je snel binnen om iets te vragen, zonder dat je een afspraak moet maken. Dat kan bij de dokter niet. Dat persoonlijke contact, in combinatie met onze medische scholing én de kennis uit iemands farmaceutisch dossier zorgt dat we een soort helicopterview hebben, wat helpt om signalen op te pikken. Tijd maken en de optimale zorg bieden voor onze patiënten: dat is uiteindelijk wat telt."

"Mijn vader was huisarts en ik speelde met staaltjes en monsters van medicijnen, die ik onder zijn toezicht mocht sorteren. Als kind vond ik dat ongemeen boeiend. Het was leuk, zo winkeltje spelen, maar ook het wetenschappelijke aspect wekte mijn interesse op. Pharmacie gaan studeren was dan ook heel logisch voor mij, zo ben ik erin gerold. Ondertussen werk ik al ruim dertig jaar als apotheker en in die tijd is er veel veranderd. Het vak is sterk geëvolueerd, een pak digitaler geworden, maar het contact met de mensen, dat zorgaspect, dat is altijd gebleven. Daarom is het ook fijn werken in de apotheek in Lubbeek, een dorpsapotheek waar je je mensen echt leert kennen en er een band mee kan opbouwen. Da’s belangrijk, want zo kan je die vertrouwensfunctie als apotheker goed vervullen en de zorg die je verstrekt nog verdiepen. Daarnaast maak ik ook graag bereidingen, ik ben blij dat ik zo’n afwisselend beroep heb. En last but not least: ik hou van orde en netheid. Het ordelijke en organisatorische aspect van in de apotheek te werken, da’s helemaal mijn ding. Ik werk op maandag en woensdag in de Biopharm-apotheek van Lubbeek. Je begrijpt: altijd welkom!"

Karen Philips hoofdapotheker Andreas Ylen apotheker Lieve Van Sannen apotheker

WAAR WIJ STERK IN ZIJN

Bij je Biopharm apotheker kan
je ook een afspraak maken voor
een jaarlijkse of halfjaarlijkse
review van alle medicatie

We kunnen je helpen met gerichte adviezen op jouw maat rond preventie, op alle mogelijke vlakken. Je kind komt terug van het kamp met luizen? Je hebt een vervelend voetprobleem? Je hoofdhuid is geïrriteerd en geen enkele shampoo helpt? Je hebt al een tijdje last van een droge huid, een kriebelende keel, hartkloppingen... en je wil weten wat je eraan kan doen?

Van huidverzorging en -bescherming over voedingssupplementen tot en met medicatie, over kleine kwaaltjes tot ernstigere aandoeningen: je kan met alle persoonlijke vragen bij ons terecht.

We kunnen thuiszorg ondersteuning bieden, niet alleen met medicatie, verzorgingsmateriaal en hulpmiddelen, maar ook met thuislevering.

Als je na een ziekenhuisopname naar huis gaat, is die overgang van ziekenhuisbegeleiding naar thuiszorg niet altijd evident. In die transmurale zorg speelt jouw apotheker een sleutelrol, zowel qua medicatie als ondersteunende hulpmiddelen voor thuis.

Bij je Biopharm apotheker kan je ook een afspraak maken voor een jaarlijkse of halfjaarlijkse review van alle medicatie - en eventueel ook bijkomende voedingssupplementen – die je neemt. Zeker als je meerdere medicijnen neemt, is het belangrijk om er geregeld naar te kijken of de werking ervan efficiënt is en je geen risico loopt op niet-compatibele combinaties die zorgen voor vervelende nevenwerkingen of die je gezondheid zelfs kunnen schaden.

De essentie van het apothekersvak zijn nog altijd de eigen bereidingen die we kunnen maken. Dat geldt niet alleen voor medicatie; met ons private label kunnen wij ook verzorgingsproducten voor je maken met het hoogste comfort en de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Preventie & advies Thuiszorg Van het ziekenhuis naar huis Check-up voor je medicatie Eigen bereidingen

ONZE APOTHEKEN

 
Kortenberg Lubbeek Meerle Merksplas Neerijse Poederlee Tienen - Peperstraat Tienen - Vierde Lansierslaan
Wachtdienst