CONTACT

Biopharm Poederlee
Dorp 16
2275 Poederlee

014 88 28 29

BTW/Ond.nr. BE0438547292 - APB 133201

OPENINGSUREN

Maandag - vrijdag 8:30u - 12.00u 13.30u - 19.00u
Zaterdag 8.30u - 12.00u
Zondag Gesloten

APOTHEEK Poederlee

"De Biopharm-apotheek in Poederlee is een kleine, gezellige dorpsapotheek. Apothekers Debbie Van Otten, Anick Kempinaire en Vincent Van Loon en apotheek-assistente Erna Bogaerts werken er samen. Het gaat om meer dan alleen maar bereidingen maken en medicijnen uitgeven; hier speelt ook het sociale element een belangrijke rol. Een luisterend oor en persoonlijk en gericht advies zijn even belangrijk. "

We staan je graag bij
met onze kennis en ons advies

Ben je chronisch patiënt,
dan is het bijvoorbeeld zinvol
om één of twee keer per jaar een
afspraak te maken om je
historiek te checken

DEZE MEDEWERKERS STAAN VOOR JE KLAAR

"Apotheker zijn is voor mij meer dan medicijnen verkopen: het gaat over mensen verder helpen. Daarbij krijgen we te maken met allerhande vragen. Wij staan open voor iedereen, dat advies op mensenmaat is zó belangrijk. De combinatie van praktijkervaring en gezond verstand vind ik essentieel. Ik hou van het sociale contact in onze dorpsapotheek. Mensen appreciëren je luisterend oor, het begrip dat je hebt voor hun situatie. Met heel wat mensen heb ik dan ook een persoonlijke band opgebouwd. Er voor hen kunnen zijn, dat geeft me elke dag opnieuw weer energie. Een belangrijk onderdeel is het opvolgen van het farmaceutisch dossier met een up-to-date medicatieschema, om te voorkomen dat verschillende medicijnen elkaars werking negatief beïnvloeden. Dat vraagt om geregelde bijscholingen om je kennis actueel te houden. Gelukkig heb ik bij Biopharm ook een fijne groep collega’s op wie ik elke dag kan rekenen: als team kan je samen zoeken naar de beste oplossingen."

"Ik ben apotheker geworden omdat ik graag medicijnen maak en ook graag dicht bij de mensen sta. Die combinatie maakt dit een heel mooi vak. De medische kant van mijn werk spreekt me zeker aan, maar er is meer: als je iemand kan helpen, geeft mij dat steeds weer voldoening. Zeker hier in Poederlee, waar we persoonlijk contact hebt met de mensen en hun respect terugkrijgen. Ik werk hier elke dag met een goed gevoel, ook omdat we zo’n fijn team hebben. In onze apotheek staan we elkaar echt bij om al onze patiënten zo goed mogelijk te kunnen helpen."

"Als apotheker ben je een aanspreekpunt, mensen zitten vaak met vragen. Om goed medisch advies te kunnen geven, is die communicatie met je patiënten belangrijk. Gepersonaliseerde zorg zal in de toekomst steeds belangrijker worden, denk ik, nu we te maken krijgen met meer digitalisering. Dat opent ook nieuwe mogelijkheden: online advies via Skype of Zoomit, bezorging en verzorging aan huis, het klaarzetten van medicatie, maken van medicatieschema’s... Zelf maak ik graag magistrale bereidingen: hoe moeilijker, hoe liever. Bij Biopharm werken betekent voor mij persoonlijk de perfecte mix tussen verantwoordelijkheid en zelfstandig werken. In dit team kan je op iedereen rekenen en dat creëert toch een hechte band met de collega’s."

"Al meer dan 30 jaar werk ik met veel plezier als apotheekassistente. Ik ben eerder toevallig in dit vak gerold, ik heb biochemie gestudeerd en heb daarna vakkennis opgedaan in de apotheek. Mijn job is heel afwisselend, ook omdat we hier een groot productaanbod hebben. Dankzij de toffe collega’s is het hier fijn werken in teamverband, maar het is vooral het contact met de patiënten dat deze job voor mij zo waardevol maakt. Je krijgt echt een band, zeker met mensen die vaak over de vloer komen. Als ik hen met advies en een luisterend oor kan bijstaan, is mijn dag goed. Die persoonlijke aanpak zal - samen met het professionele advies –het verschil blijven maken in de toekomst, denk ik. Ook al wordt er steeds meer geautomatiseerd en gedigitaliseerd, de mens staat centraal."

Debbie Van Otten hoofdapotheker Anick Kempinaire apotheker Vincent Van Loon apotheker Erna Bogaerts apotheekassistente

WAAR WIJ STERK IN ZIJN

Bij je Biopharm apotheker kan
je ook een afspraak maken voor
een jaarlijkse of halfjaarlijkse
review van alle medicatie

We kunnen je helpen met gerichte adviezen op jouw maat rond preventie, op alle mogelijke vlakken. Je kind komt terug van het kamp met luizen? Je hebt een vervelend voetprobleem? Je hoofdhuid is geïrriteerd en geen enkele shampoo helpt? Je hebt al een tijdje last van een droge huid, een kriebelende keel, hartkloppingen... en je wil weten wat je eraan kan doen?

Van huidverzorging en -bescherming over voedingssupplementen tot en met medicatie, over kleine kwaaltjes tot ernstigere aandoeningen: je kan met alle persoonlijke vragen bij ons terecht.

We kunnen thuiszorg ondersteuning bieden, niet alleen met medicatie, verzorgingsmateriaal en hulpmiddelen, maar ook met thuislevering.

Als je na een ziekenhuisopname naar huis gaat, is die overgang van ziekenhuisbegeleiding naar thuiszorg niet altijd evident. In die transmurale zorg speelt jouw apotheker een sleutelrol, zowel qua medicatie als ondersteunende hulpmiddelen voor thuis.

Bij je Biopharm apotheker kan je ook een afspraak maken voor een jaarlijkse of halfjaarlijkse review van alle medicatie - en eventueel ook bijkomende voedingssupplementen – die je neemt. Zeker als je meerdere medicijnen neemt, is het belangrijk om er geregeld naar te kijken of de werking ervan efficiënt is en je geen risico loopt op niet-compatibele combinaties die zorgen voor vervelende nevenwerkingen of die je gezondheid zelfs kunnen schaden.

De essentie van het apothekersvak zijn nog altijd de eigen bereidingen die we kunnen maken. Dat geldt niet alleen voor medicatie; met ons private label kunnen wij ook verzorgingsproducten voor je maken met het hoogste comfort en de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Preventie & advies Thuiszorg Van het ziekenhuis naar huis Check-up voor je medicatie Eigen bereidingen

ONZE APOTHEKEN

 
Kortenberg Lubbeek Meerle Merksplas Neerijse Poederlee Tienen - Peperstraat Tienen - Vierde Lansierslaan
Wachtdienst